2024/11/24
۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
معاون خرید ذوب آهن: زغال‌سنگی‌ها در مسیر توسعه گام بردارند

معاون خرید ذوب آهن: زغال‌سنگی‌ها در مسیر توسعه گام بردارند

نبض تجارت- معاون خرید ذوب آهن گفت: انجمن زغال سنگ باید نسبت به این مساله پاسخگو باشد که حاشیه سود ۵۰ تا ۶۰ درصدی که در سال‌های اخیر به دست آورده‌اند را صرف چه هزینه‌ای کرده‌اند که هنوز هم در تامین زغال‌سنگ با مشکل مواجه هستیم و این مساله منجر به کاهش تولید زغالسنگ در کشور شده است.

 

به گزارش نبض تجارت و به نقل روابط عمومی ایمپاسکو، محمدجعفر صالحی معاون خرید ذوب آهن اصفهان در پاسخ به این مساله که ایران تبدیل به بزرگترین واردکننده زغال سنگ شده است، عنوان کرد: در مساله واردات زغال یکی از جوسازی‌های خبری بر این مبناست که حجم و ارزش زغال وارداتی را با کک وارداتی جمع کرده و اعلام می‌شود که زغال کک وارد شده است اما کل تولید زغال ایران تا به امروز از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن کنسانتره تجاوز نکرده است و حسب برنامه جامع تولید زغالسنگ و همچنین دستورالعمل‌های اولیه، ۲۵ تا ۳۰ درصد زغالسنگ کیفی الزاما می‌بایست با زغال تولید داخل ترکیب شود تا کک در حداقل کیفیت مطلوب کوره بلند تولید شود.

وی در مورد ظرفیت کک سازی موجود در کشور توضیح داد: از مجموع ظرفیت کنونی ۳ میلیون و ۵۰ هزار تنی کک سازی در کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن مربوط به ذوب آهن، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن مربوط به زرند و ۱۵۰ هزار تن آن هم متعلق به طبس است.

وی ادامه داد: اگر این ۳ میلیون را در ۱.۴ ضرب کنیم، این یعنی ما ۴ میلیون و ۷۰ هزار تن کنسانتره زغال فارغ از کیفیت آن تولید باید تولید کنیم تا نیاز داخل تامین شود که متاسفانه چنین ظرفیتی برای تولید زغالسنگ برنامه ریزی نشده و حاشیه سودی که سال‌های پیش تولیدکنندگان زغال به دست آوردند باید در این زمینه صرف می‌شد.

معاون خرید ذوب آهن با بیان اینکه کل استخراج مکانیزه معادن ما به طبس بازمی‌گردد، تشریح کرد: در طبس هم علیرغم استخراج مکانیزه کل تولید در سال به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن کنسانتره زغال سنگ می‌رسد. یک میلیون و صد هزار تن دیگر از تولید ما به روش نیمه مکانیزه و سنتی انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه آمار و ارقام ارائه شده از واردات زغال سنگ به هیچ عنوان صحیح نیست، توضیح داد: شرکت ذوب آهن اصفهان که بزرگترین واردکننده زغال‌سنگ است در بدترین شرایط بیش از ۳۰ درصد و در شرایط مطلوب بیش از ۲۵ درصد زغال مورد نیاز را از طریق واردات تامین نکرده است.

صالحی درباره ارزش دلاری واردات زغال سنگ ذوب آهن عنوان کرد: واردات ۴۷۵ میلیون دلاری زغال سنگ در شش ماهه ابتدایی سال به این معناست که اگر متوسط قیمت زغال تحویل بندر امام را ۳۵۰ دلار در نظر بگیریم حجم واردات یک میلیون و ۳۵۷ هزار تن زغال می‌شود که اساسا منطقی نیست.

وی با تاکید بر اینکه ذوب آهن مجاز و ناچار است در سال ۵۴۰ هزار تن زغال وارد کند، بیان کرد: ما حتی اگر بتوانیم از سقف واردات زغال عبور کنیم، قطعا مجاز به واردات بیش از ۶۰۰ هزار تن نخواهیم بود چرا که این حجم هم بر اساس بودجه و حساب و کتاب‌هایی است که در داخل کارخانه انجام گرفته و نمی‌تواند بیش از این باشد.

معاون خرید ذوب آهن ادامه داد: در عین حال تجمیع واردات زغال سنگ ذوب آهن با میدکو هم به این حجم نمی‌رسد و در حال حاضر میدکو در بالاترین مقیاس حدود ۱۰۰ هزار تن واردات زغال انجام می‌دهد چرا که کوره بلند میدکو اخیرا راه اندازی شده و با توجه به اینکه این شرکت دو باتری دارد هم این رقم قطعا بیش از ۱۰۰ هزار تن نخواهد بود.

وی با بیان اینکه اعداد و ارقامی که مطرح می‌شود صحیح نیست و تنها فرافکنی است، افزود: حاشیه سود تولیدکنندگان زغال سنگ در سال گذشته بیش از ۴۰ درصد بوده است، در حالیکه حاشیه سود ذوب آهن در سال گذشته ۶ درصد بوده و قطعا در چنین شرایطی این انجمن زغال‌سنگ و تولیدکنندگان زغال هستند که باید برای توسعه زغال برنامه‌ریزی و هزینه کنند.

صالحی با تاکید بر اینکه باید برای ساماندهی شرایط فاصله قیمتی کنسانتره و زغال خام را به حداقل برسانیم، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت‌ها واقعی نیست و زغال داخلی در بهترین شرایط ۳۵ تا ۴۰ درصد زغال پرمیوم وارداتی می‌ارزد و نمی‌توان آن را برابر با زغال‌های برند جهانی دانست این زغال با خاکستر بسیار بالا، گوگرد بالا و بسیاری موارد کیفی دیگر قابل مقایسه با زغال‌های وارداتی نیست.

معاون خرید ذوب آهن اصفهان در پایان تاکید کرد: در رابطه با واردات زغال‌سنگ و موارد اینچنینی انتظار می‌رود مباحث تخصصی حوزه تولید به اهلش واگذار شود تا از تشویش اذهان و ایجاد نگرانی جلوگیری شود.

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.