به گزارش نبض تجارت و به نقل از روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، یزدان سیف، گفت: هزینه ای که مردم در زنجیره تولید گندم، آرد و نان میپردازند، حدود 44 هزار میلیارد تومان است و با 16 هزار میلیارد تومان یارانهای که دولت به شکلهای مختلف وارد این صنعت میکند، حجم کل سرمایه در این صنعت بیش از 60 هزار میلیارد تومان است.
سیف با تاکید بر اینکه 48 درصد از انرژی غذایی مردم از طریق نان تامین می شود، افزود: از سال 1395 اقدامات خوبی در زمینه ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان کشور از جمله: اصلاح فرایند خرید تضمینی گندم، تسهیل در حمل و نقل گندم و انتقال گندم از مراکز موقت به دائم، آموزش تمامی عوامل خرید، آموزش کشاورزان بهمنظور کاهش آفات گندم و سنزدگی، سیستماتیک کردن تحویل و خرید، نمونهگیری از بیش از یک میلیون و 472 هزار محموله، معرفی و در اختیار گذاشتن بذرهای مناسب برای کشت کشاورزان و ایجاد رقابت در بین کارخانجات آرد انجام شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سیستماتیک کردن خرید گندم در کشور افزود: سامانه خرید گندم را به طریقی طراحی کردیم که بدانیم که چه کشاورزی در چه روستایی چه گندمی و با چه کیفیتی به ما تحویل داده است و آموزشهای لازم در این زمینه با طراحی دورههای آموزشی برگزار شده است.
سیف تصریح کرد: از سال 1395 میزان سن زدگی از 200 هزار تن به 56 هزار تن کاهش یافت و در بخش نگهداری نیز با استانداردسازی سیلوها و الزام کارخانجات آرد به ارائه آرد با کیفیت و با گلوتن بالا (با ایجاد رقابت)سعی کردهایم تا ماده اولیه تولید نان را در کشور به کیفیت مطلوب برسانیم.
سیف با بیان اینکه 800 کارخانه آرد و سیلو در این صنعت در حال فعالیت هستند، افزود: این صنعت نزدیک به یک میلیون شغل در کشور ایجاد کرده است.
مدیر عامل شرکت بازرگانی ایران با اشاره به اینکه نانوایان از شریفترین و پاکدستترین افراد جامعه هستند، گفت: برای تولید نان سالم نیز با پرداخت تسهیلات کم بهرهی بهسازی و نوسازی برای واحدهای تولیدی نان و آموزش نانوایان اقدامات خوبی صورت گرفته و در حال حاضر نیز با برنامهریزی که داشتهایم آموزش نانوایان از سر گرفته میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: 5.5 میلیون هکتار از زمینهای زیر کشت کشور به گندم اختصاص دارد که 3.8 میلیون هکتار از آن دیم و بقیه کشت آبی است و سیل فروردین ماه امسال که موجب از بین رفتن حدود یک میلیون تن گندم شد و عدم بارندگی مناسب از اردیبهشت تا تیرماه و افزایش گرما از دلایل کاهش تولید گندم در سالجاری بود.