آن کساني که دانشگاهها، مراکز تحقيقي و مراکز علمي را ميخواهند از علم و از تحقيق و پژوهش دور کنند، براي دشمن کار ميکنند.
مقام معظم رهبري
در جهاني که ما در آن زندگي ميکنيم، دانش مبتني بر پژوهش، سنگ بناي همه انديشهها، تصميمها و اقدامات موفقيت آميز افراد، گروه ها و جوامع پيشرفته را تشکيل مي دهد. تاريخ و تجربيات بشر در همه جوامع و نهادها و سازمانهاي اجتماعي نشان ميدهند که افراد و کشورهاي بهرهمند از پژوهش و دانش از دستاوردهاي غيرقابل مقايسه و بسيار عظيمتري نسبت به کشورهايي برخوردار شده اند که در آن ها پژوهش و دانش به اندازه لازم مورد اعتنا نبوده اند.
بر هيچ کس پوشيده نيست که سازمان هاي کامياب امروز در جهان، در همه حوزه هاي اجتماعي، سياسي، فرهنگي و اقتصادي، هنگامي به شکل مقرون به صرفه و بهره ورانه به اهداف و مقاصد خود دست يافته و از شکوفندگي و بالندگي لازم و کافي بهرهمند شدهاند که مبناي فعاليت هايشان را بر يافته هاي علمي و پژوهشي استوار کرده و به پژوهش در عرصه انديشه، گفتار و کردار آحاد افراد جامعه و موسسات وابسته اولويت داده اند.
يکي از بهترين مراجع تشخيص در شناسايي نقش، اهميت، تأثير و اولويت پژوهش در زندگي فردي، جمعي و سازماني ما، مقام معظم رهبري امام خامنه اي مدظله العالي هستند که در مقام پيشواي انقلاب اسلامي به کرات سياست گذاران و مجريان کشور در نهادهاي حکومتي و دولتي را به پيشرفت توأم با دانش و پژوهش فراخوانده و به ويژه بر اقتصاد دانش بنيان و استفاده از همه علوم و نيز علوم انساني مبتني بر اخلاق براي نيل به توسعه پايدار و فراگير فراخوانده اند.
از نگاه معظمله، علم، «پايه تمدن و پيشرفت علمي» و «لازمه قطعي پيشرفت همه جانبه و اقتدار» و «تنها راه دستيابي به قدرت و اقتدارملي» براي صيانت از «هويت، حيثيت، استقلال و عزت در مقابل زورگويان و مستکبرين» و کسب و حفظ منافع ملي است. ايشان «علم و دست برتر علمي را راز پيشرفت»، و «اخلاق و ايمان» را لازمه آن ميدانند و تأکيد ميفرمايند که «ما بايد علم را با همه معناي کامل آن به عنوان يک جهاد دنبال کنيم». رهبر فرزانه انقلاب اسلامي همچنين، پژوهش را «مبناي رسيدن به اوج قله علم و مرجعيت علمي» و هم، «پايه حل مسائل جاري» قلمداد ميکنند و ميفرمايند: «بهترين مشوق براي گسترش علم، تکريم دارندهي علم است».
بانک انصار در مقام بانکي ارزشي و متعهد به تحقق آرمان هاي الهي انقلاب و بنگاهي مفتخر به پيروي از امامت و ولايت، همواره رسالت خود را بهرهگيري از دانش و پژوهش در تمامي روندها و روال هاي کار حرفه اي قرار داده و خواستار سرآمدي در بانکداري اسلامي و فقهي و بانکداري حرفهاي، نه براي تحقق اهداف معمول در عرصه هاي رقابتي، بلکه براي نيل به بانکداري مقاوم در اقتصادمقاومتي و پايداري و ماندگاري بوده است، چرا که مقام معظم رهبري به حق فرموده اند، بدون سرآمدي در علم وپژوهش، هيچ پيشرفتي ماندگار نيست.
بانک انصار همراه با توسعه فعاليت هاي تحقيقاتي خود در همه ابعاد مأموريتي و وظايف محوله، در حوزه هاي پژوهشي پيشتاز بوده و اقدام به تأسيس مرکز پژوهشي با هدف افزايش بهره وري، کارايي و ارتقاي مزيت هاي رقابتي خود کرده است. اين مرکز در نخستين گام هاي خود، تهيه و اجراي طرح هاي تحقيقاتي کاربردي و ابتکاري را با حمايت مالي از پايان نامه هاي تحصيلي، اعطاي طرح هاي پژوهشي در قالب کسر خدمت سربازي و طرح به کارگيري نخبگان در امور پژوهشي در سرلوحه فعاليت هاي خود قرار داده است.
بانک انصار طي سال هاي گذشته، براي نشان دادن تعهد خود به پيشرفت در شبکه بانکداري، همچنين، اقدام به برپايي نخستين کنفرانس ملي توسعه مديريت پولي و بانکي با همکاري بانک مرکزي و حضور همه بانک هاي دولتي و خصوصي کرده و در پي آن، انتشار فصلنامه علمي «توسعه مديريت پولي و بانکي» را پي گرفته است. حمايت از پايان نامه هاي دانشگاهي با موضوعات بانکي، نيز اقدامي راهبردي براي توسعه فعاليت هاي پژوهشي در نظام پولي و بانکي کشور بوده است.
تلاشهاي بيوقفه بانک انصار در راستاي نهادينهسازي فعاليتهاي پژوهشي به منظور نيل به بانکي دانش بنيان و تحقق ديدگاههاي هدايت بخش مقاممعظمرهبري مدظلهالعالي، از نظر مقامات و موسسات معتبر اين حوزه در کشور نيز دور نمانده و آنان دستاوردها و پژوهشگران ما را با اهداي لوح تقدير و جوايز ارزشمند مورد تأييد وتجليل قرار داده اند.
به هر روي، بانک انصار به عنوان بنگاهي دانش محور و پيشرو در استفاده از دستاردهاي پژوهشي و فناورانه، همواره به اصل فعاليت مبتني بر دانش و پژوهش پايدار بوده و تکيه بر علم و دانش و پژوهش را براي تحقق اهداف حرفهاي امري گريزناپذير دانسته است.
مديران و کارشناسان و کارکنان اين بانک، با اين که در آستانه ادغام با بانک معظم سپه قرار دارند، نه تنها تعهد به علم و پژوهش را در آينده کاري و موقعيت هاي جديد خود فراموش نکرده اند، بلکه اين مهم را امري تغييرناپذير دانسته و براساس ايمان و اميدشان به آينده آن را بهترين سرچمشه براي فعاليت حرفه اي در شرايط جديد تعريف کرده اند.
من اميدوارم که همه کارکنان محترم بانک در همه سطوح و لايه هاي سازماني، کماکان بر نقش محققانه خود در موقعيتهاي شغلي آينده تأکيد ورزند و گام هاي استوار خود را در اين راستا محکم تر از پيش بردارند، چرا که فلسفه وجودي و عملکرد بانک انصار مبتني بر اولويت دادن منافع ملي و مصلحت هاي عاليتر بر موقعيت هاي شخصي و فردي است.
در اينجا در مقام مديرعامل بانک انصار، ضمن تبريک و تهنيت روز پژوهش به همه همکارانم، بر خود فرض ميدانم که از پژوهشگران عاليقدر در اين بانک که موجبات سرافرازي ما را در رويدادهاي علمي و پژوهشي فراهم کرده اند، سپاسگزاري کنم و از آنان درخواست نمايم که اين روز خجسته را غنيمت شمرده و براي موفقيتهاي آينده خود، بانک سپه و کمک به ساير همکارانشان، برنامه ريزي دقيق و و تلاش مضاعف کنند.
مهدي رضايي مديرعامل بانک انصار
25آذر1399