به گزارش نبض تجارت و به نقل از روابط عمومي شركت صنايع شير ايران (پگاه)، ماه رمضان فرصتی بزرگ است که جسم و روح ما را آماده برای یک سال دیگر میکند. در واقع در کنار برکات معنوی بسیاری فواید جسمی نیز روزه داری با خود به همراه دارد که در صورت رعایت نکات مهم در اصول تغذیه از آن بهره مند میشویم. یکی از این نکات مهم استفاده از «لبنیات در ماه رمضان» است که در این گزارش درباره آن میخوانید.
🔹بدون شک، زمانی میتوان از تأثیرات مثبت روزه بهرهمند شد که تغذیه در هنگام افطار و سحر منطبق با یک رژیم متعادل و متنوع باشد. یکی از نکات کلیدی تغذیه در ماه مبارک رمضان استفاده از فرآوردههای لبنی است.
🔸آیا باید در ماه رمضان لبنیات استفاده کرد؟
شیر در ماه رمضان جایگزین ندارد
گرچه ما میتوانیم پروتئین، کربوهیدرات و چربی شیر را از مواد دیگر دریافت کنیم، املاح و ویتامینهای شیر، بهویژه کلسیم، را نمیتوانیم از خوراکیهای دیگر به دست آوریم. بنابراین، مصرف انواع شیرهای ساده و طعمدار در فواصل میان افطار تا سحر به همراه دیگر فرآوردههای لبنی پیشنهاد خوبی برای داشتن یک افطاری سبک به شمار میآید و توصیه میشود که با یک لیوان شیر ولرم و ۲ عدد خرما روزهتان را، باز کنید.
🔹البته باید بدانید که شیرهای استریلیزه و پاستوریزه را در حد ولرم شدن باید گرم کنید و بدانید جوشاندن این شیرها از میزان پروتئینهای قابل جذب و کلسیم آنها میکاهد و ویتامینهای حساس به حرارت را تخریب میکند.
🔸در ماه رمضان از نان و پنیر و سبزی غافل نشوید
بهتر است در همان ساعات اولیه افطار، پنیر را به همراه سبزی خوردن تازه یا برشهای خیار و گوجه فرنگی مصرف کنید. پنیر ارزش غذایی بالایی دارد، منبع غنیای از پروتئین، چربی، کلسیم، فسفر و ویتامینهای D و A است، که نسبت به شیر، ماده غذایی فشردهتری به حساب میآید. بنابراين خوردن پنیر پرچرب، کمچرب و خامهای میتواند تأثیرات مفیدی در این ماه مبارک داشته باشد.
🔹به فرنی در ماه رمضان ناخنک بزنید
فرنی برای توجه بچهها به سفره افطار و تشویق روزه اولیها به خوردن فرآوردههای لبنی مفید است. فرنی میتواند تا حدود زیادی جلوی ناخنکزدن بچهها و البته بزرگترها را به خوردن زولبیا بامیه بگیرد.