به گزارش نبض تجارت ؛ اکبر نیکزاد در سفر یکروزه به این شهرستان و بازدید از مناطق زلزلهزده اظهار داشت: در پی وقوع زلزله 5.2 ریشتری در شهرستان قوچان، طبق ارزیابیهای صورت گرفته حدود 800 واحد نیاز به تخریب و بازسازی و 300 واحد نیازمند تعمیر شناسایی شدند.
رئیس بنیاد مسکن با اشاره به روند سریع بازسازی منازل روستایی در این شهرستان افزود: خوشبختانه با توان و ظرفیتهای موجود در بنیاد مسکن خراسانرضوی روند بازسازی و نوسازی اماکن مسکونی از همان روزهای اول وقوع زلزله در قوچان آغاز شد.
وی با بیان اینکه دولت در ساخت و بهسازی واحدهای آسیبدیده در زلزلههای اخیر کشور توجه ویژهای دارد، تصریح کرد: بهدلیل تاخیر در پرداخت تسهیلات و کمک بلاعوض دولت به خانوارهای آسیب دیده در زلزلههای اخیر، بنیاد مسکن وظیفه دارد هرچه سریعتر اقدامات لازم را برای جلوگیری از مختلشدن زندگی مردم انجام دهد. در کمتر از دو ماه از حادثه، اسکلت 55 واحد مسکونی روستایی در این شهرستان زده شده و 8 واحد نیز به مرحله سقف رسیده است.
رئیس بنیاد مسکن در ادامه با اشاره به نگرانی اهالی مناطق زلزله زده روستایی در مورد تسهیلات ارائه شده به واحدهای خسارت دیده خاطرنشان کرد: خوشبختانه برای تامین منابع تسهیلات در نظر گرفته شده روستایی مشکلی نداریم و ظرف چند روز آینده تسهیلات و اعتبارات لازم برای ادامه روند بازسازی به استان خواهد رسید.
نیکزاد بیان کرد: در حال حاضر تنها حدود 50 درصد از منازل روستایی مقاومسازی شده و 50 درصد دیگر نیاز به بازسازی و یا مقاومسازی دارند. با توجه به ارزیابیهای انجام شده و گزارش کارشناسان از افزایش قیمت مصالح ساختمانی باید تسهیلات ساخت منازل مسکونی در روستاها به 200 میلیون تومان افزایش پیدا کند و این موضوع در جلسه شورای عالی مسکن به تصویب رسیده است که در صورت اجرا، تسهیلات با دوره پرداخت 20 ساله و با سود 5 درصد و ضمانت سفتهای و زنجیرهای در نظر گرفته شده است.
رئیس بنیاد مسکن در ادامه یادآور شد: با توجه به اینکه تنها 50 درصد واحدهای مسکونی کشور مقاومسازی شدهاند و 50 درصد باقی مانده هر چه زودتر باید مقاومسازی شوند و تسهیلات باید در اختیار متقاضیان قرار گیرد تا در صورت بروز زلزله شاهد خسارتهای غیرقابل جبران نباشیم.
نیکزاد با اشاره به اینکه افق 10 ساله برخی طرحهای هادی در روستاها به پایان رسیده و نیاز به بازنگری دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه تامین اعتبارات دولتی در این حوزه با مشکلاتی روبهرو بوده و از طرفی بلاتکلیفی ساکنان روستاها برای توسعه محدوده روستاها و بحث تامین مسکن جوانان مطرح بود طی هفته گذشته دستورالعملی را به بنیاد مسکنهای کل کشور ابلاغ کردهایم تا در هر روستایی که افق 10 ساله آنها به پایان رسیده بحث بازنگری این طرحها آغاز شود و اگر این اعتبارات تامین نشد از منابع داخلی، هزینه کنند. امیدواریم با همکاری مردم و مسئولان تا سال 1410 تمام واحدهای مسکونی روستایی کشور مقاوم سازی شده و شاهد برپایی جشن مقاومسازی منازل روستایی کشور باشیم.