به گزارش نبض تجارت ؛ در سال 99 و در مجموع عملکرد 11 ماهه ، موسسه ملل توانسته 3490 میلیارد تومان درآمد تسهیلات اعطایی کسب کند و در مقابل 2271 میلیارد تومان سود به سپرده ها اختصاص دهد و در مجموع تراز مثبت 1219 میلیارد تومان را ثبت کند. این در حالی است که درآمد تسهیلاتی نزدیک به 85 درصد ، سود اختصاص داده شده به سپرده ها 91 درصد و تراز عملیاتی بیش از 86 درصد رشد داشته است .
تراز عملیاتی موسسه اعتباری ملل در تمامی ماه های سال 99 مثبت بوده و در بهمن عملکرد عالی داشته است . این شرکت بورسی در فصل اول به سود 64 ریالی ، در فصل دوم به سود 130 و اما در فصل سوم به سود 40 ریالی رسیده است .
سهم "وملل" از درآمد مشاع و جمع درآمد غیر مشاع در هر سه فصل سال مثبت بوده است .همچنین مجموع درآمد های بانک ( مشاع و غیر مشاع ) در هر سه فصل مثبت بوده است . درآمدهای مشاع در آخرین گزارش از صورت های مالی میان دوره ای با رشد 223 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به رقم 139 میلیارد تومان رسید و بخش در آمدهای غیر مشاع در مجموع بار رشد 20 درصدی به رقم سه هزار 345 میلیارد تومان رسید که روند رو به رشد در فصل چهارم ادامه خواهد داشت و در صورت های مالی نهایی سال 99 مشهود خواهد بود.
گروه توسعه اقتصاد ملل از زیر مجموعه های وملل در 6 ماهه نخست سال گذشته 3110 میلیارد ریال سود خالص داشته است . در مدت مشابه سال قبل این عدد 2773 میلیارد ریال بوده است به نظر این موضوع می تواند در قیمت سهام موثر باشد، این موضوع در سایر زیر مجموعه های این شرکت بورسی به همین صورت است و در مسیر سود آوری قرار دارند که در قیمت سهام و ارزندگی آن تاثیر گذار است.
به نظر می رسد عملکرد شرکت در فصل چهارم سال از فصل سوم و حتی دوم در بخش عملیاتی بهتر بوده و احتمال می رود در این فصل شرکت بتواند 58 ریال سود خالص به ازای هر سهم کسب کند و سود نهایی سال 1399 حدود 292 ریال برآورد می گردد ، مگر اینکه اتفاق غیر منتظره ای در بخش هزینه ها و یا شناسایی درآمد غیر عملیاتی شرکت رخ دهد
ثبت افزایش سرمایه ، گزارش مجمع در خصوص EPS و DPS، روند تکنیکالی سهم و مشاهده پایین ترین قیمت ممکن در تراز RSI و MCD ، حجم معامالت روزانه (قابل توجه بخش حقوقی و حقیقی) ، تابلو معامالتی سهام نشان از فاصله زیاد تابلو و NAV سهام ، شرایط گروه بانکی ها و سرمایه گذاری ها و نرخ تسعیر ارز همگی حاکی از شرایط خاص سهام "وملل" در بازار سرمایه است .
بنابراین می توان نتیجه گرفت با وجود اخبار مثبت پیرامون سهام و گزارش های مطبوع و روند رو به رشد زیر مجموعه های در حال توسعه به ویژه در بخش های معدن و کامودتی ها ( بخش صنعتی) و نرخ دلار و تورم موجود و نگاه سنتی سرمایه گذاران اقتصاد ایران به نرخ بهره بانکی ، تناسب متوازنی بین قیمت امروز سهم با میزان ارزندگی آن وجود ندارد.